2018.09.05. Egyéb
Továbbra is egy ütőképes NB III-as csapat építése a cél, ez reális elképzelés – mondta szerda délutáni sajtótájékoztatóján Szabó Péter, a labdarúgóklub sportigazgatója.
VLS Veszprém: a célok nem változtak

– A célok nem változtak, a tervünk, hogy Veszprémet visszategyük a magyarországi labdarúgás térképére. Van hová fejlődni, a célunk egy erős NB III-as csapat felépítése, amivel később az NB II-be való feljutás is reális lehet – fogalmazott szerda délután Szabó Péter, a VLS Veszprém sportigazgatója. Mint ismeretes, a csapat tavaly esett ki a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságból, s jelenleg a Veszprém megyei I. osztályban serénykedik.

Szabó kiemelte, a csapat számos értékkel rendelkezik, hiszen igen ritka, hogy egy húsz fős keretből tizenöten saját nevelésűek legyenek – közülük öten még ifisták. – Bizakodó vagyok, hisz van mire építeni. A helyi játékosokat előtérbe helyezve egy ütőképes csapatot építhetünk. A felkészülés jól sikerült, ezt az eredmények is mutatják.

A VLS jelenleg négy forduló után 28-1 es gólkülönbséggel vezeti a megyei első osztályt, ám a sportigazgató szerint nem lesz elég megnyerni a bajnokságot a feljutáshoz. „ A legfontosabb, hogy az osztályozó is sikerüljön, hisz nem akarunk úgy járni, mint tavaly a Balatonfüred” – húzta alá.

A csapat nyáron kinevezett vezetőedzője, Pető Tamás szerint megnyerhető a bajnokság, ám egyáltalán nem lesz sétagalopp. – Nagyon nehéz lesz, hisz van legalább három csapat, amely hasonló játékerőt képvisel – vélekedett. Az Úrkút SK elleni kupabúcsúról azt mondta, játékosai nem vallottak szégyent, hiszen olyan csapat ellen játszottak, ahol komoly, rutinos játékosok vannak, miközben a mieinknél hét játékos hiányzott. Pető arról is beszélt, hogy edzői pályafutásának egyik legnehezebb időszaka elé néz, ugyanis a játékosok folyamatos motivációjának fenntartása komoly kihívás. Megpedzegette, hogy ennek érdekében a VLS kéthetente edzőmeccseket játszhat a jövőben.

A sajtótájékoztatón téma volt a hamarosan 17. életévét betöltő Vass Szilárd maradása is. Az ifjú középpályást állítólag a Puskás Akadémia, a Balmazújváros és a Siófok is hívta. A játékos újságírói kérdésre elmondta, nem érzi visszalépésnek a csapatnál való maradást. – Nehéz volt, de a családommal közösen döntöttük el, hogy maradok annak ellenére, hogy magasabban jegyzett csapatok is le akartak igazolni – válaszolta, majd utalt arra is, hogy szerinte egy ennyi idős srácnak a családja közelében kell maradnia. Döntésében az is szerepet játszott, hogy Veszprémben látja a fejlődés lehetőségét.

Képek