2018.10.25. Egyéb
Szombaton (14.00) elérkezik a labdarúgó megye I. várva várt mérkőzése: a második helyen álló VLS Veszprém az éllovas, szintén feljutási álmokat szövögető Balatonfüredet látja vendégül a Városi Stadionban.
Terítéken a megyei főfogás: VLS Veszprém–Balatonfüredi FC

Következik a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság csúcsrangadója, ugyanis szombaton (14.00) a tabella második pozícióját elfoglaló Veszprém a listavezető Balatonfüredet fogadja a Városi Stadionban. Ha a Pető Tamás által vezetett VLS nyerni tud a tóparti alakulattal szemben, ismét élre áll, s kisebb lépéselőnyre is szert tesz a bajnoki címért folytatott hadjáratban. S persze tovább küzdhet hőn áhított célja, az NB III eléréséért.

Gulyás Gergő, a VLS meghatározó játékosa Pető Tamás szavait idézte a vehirsport.hu érdeklődésére. – Csak ismételni tudom vezetőedzőnk, Pető Tamás kijelentését: ez csak egy meccs a harminc közül. ­Ezért nem is készülünk másképp, mint ahogy eddig tettük volna. Alázattal összpontosítunk a saját feladatunkra, s megpróbálunk teljes erőbedobással és maximális koncentrációval pályára lépni. Igaz, ha nyerünk, egy ponttal az élre kerülünk. De azt tudni kell, hogy még csak októbert írunk. Láthattuk, hogy mindenki botlott már. Távol még a végelszámolás, biztos vagyok benne, hogy nem ezen az őszi rangadón fog eldőlni a feljutás sorsa ­– szögezte le az ifjú tehetség.

A Pető-legénység nem csak a pontvadászatban áll közel Sowunmi Thomastanítványaihoz. A kapott gólok tekintetében egyformán hat-hat találatot jegyezhetnek a felek, de a veszprémi srácok eredményes támadóstratégiájukat bizonyítva héttel többször zúdítottak ellenfeleik kapuiba.

Gulyás szerint erősségük a támadójátékukban rejlik igazán. – A legfontosabb dolgunk az lesz a találkozón, hogy minél többször, s minél pontosabban szolgáljuk ki támadóinkat. Hiszen úgy vélem, erősségünk a gyors és dinamikus támadójátékunkban rejlik. A kulcs a győzelmünkhöz pedig mindenképp a helyzeteink kihasználása lesz – bizakodott a védő.

A VLS Veszprém a Magyar Kupából való kiesését követően a bajnokságban is a rutinos Úrkúti SK ellen veszítette el első pontjait (1-1), majd a nyolcadik körben hatalmas meglepetésre a Gyulafirátót SE otthonában vereséget szenvedett (2-1). A füredi legények viszont egészen a tizedik fordulóig pontvesztés nélkül meneteltek, amikor is alulmaradtak a Balatonalmádival szemben (2-1).

Gulyás Gergő emlékeztetett, tanultak a hibáikból, s most már csak a jövőre és céljaikra koncentrálnak. – Az eddigi botlásainkat is magunknak köszönhetjük. Volt, amikor nem működött a támadójátékunk, s volt, hogy a helyzetkihasználásainkkal akadtak problémáink. Sajnos rendszerint a sérülések is ilyenkor játszottak közre, de nem akarok kifogásokat keresni…

– Mindenesetre nagy pofon volt mindkét pontvesztésünk, de úgy érzem időben jöttek, s talán még a javunkat is szolgálhatják. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy több zakó nem fordulhat elő, s ígérhetjük, hogy ennek a tudatában is fogunk pályára lépni a Balatonfüred ellen – húzta alá zárásnak a veszprémi kézilabda-legenda, Gulyás István gyermeke.