2019.08.04. Mérkőzés
Megyeszékhelyünk labdarúgócsapata 1-1-es döntetlent játszott a Sárvár alakulatával vasárnap késő délután, a harmadosztályú bajnokság 2019/20-as kiírásának hazai nyitányán.
Venczel bólintásával pontot mentett a VLS Veszprém

Nemcsak a hazai egyesület tagjainak számára, hanem kétségkívül a veszprémi labdarúgó-szimpatizánsok életében is nagy napnak ígérkezett augusztus 4-e, vasárnap. Ugyanis a VLS Veszprém 427 nap után ismét az NB III Nyugati csoportjában készült bizonyítani. A 2018/19-es idényben megyei bajnok, illetve kupagyőztes bakonyi gárda a tavalyi évben a harmadosztály tizenkettedik helyén végzett Sárvár FC-t fogadta a Városi Stadionban.

A VLS keretéből Felber Patrik mandulagyulladás miatt, az újonnan igazolt Lőrincz Attilaés Kiliti Róbert pedig adminisztrációs okból hiányzott. Némi meglepetés, hogy a hazai együttes kezdőcsapatában Gunther Zsolt másodedző neve is szerepelt, aki az előző évhez hasonlóan idén is csapatkapitányként lépett pázsitra.

A játékvezetői sípszót követően a piros mezes hazaiak kezdték a mérkőzést. Az első tíz minutum abszolút kiegyenlített játékot hozott, inkább csak kóstolgatták egymást, ismerkedtek a felek. Nem sokkal később a Veszprém egyik új szerzeménye, Balázs Richárd került ígéretes helyzetbe, de bombája magasan elkerülte a vendég ketrecet.

Az elszalasztott veszprémi lehetőséget egy sárvári kísérlet követett: az SFC húsz méterről érkező szabadrúgása azonban elkerülte Kis Tamás kapujának bal felső csücskét, éppúgy, mint Gálfi csavarása a túloldalon. Az első játékrész felén már túl voltunk, amikor a Vas megyeiek első mérvadó lehetőségét Dobsa Gergő becsúszva sikerrel hatástalanította. A veszprémi védő szerelését a közel ötszázfős hazai publikum tapssal hálálta meg.

Az első félidő végéhez közeledve továbbra is kiegyenlített maradt a játék, a VLS becsülte a labdát, míg a Sárvár kontrákra helyezkedett be. A fiatal Rédling Csanád akár még gólpasszt is adhatott volna Simon Benjámin csapattársának, de utóbbi fejesét a vendég hálóőr magabiztosan húzta le. A sípszót megelőzően a fehér mezes vendégeknek is megvolt a lehetősége a vezetés megszerzésére. Dobsa Gergő azonban a gólvonalon állva menteni tudott fejjel, így a pihenőre 0-0-s egállal vonultak a felek.

A második játékrész kezdetét jelző sípszó után, a drukkereknek nem is kellett két percnél többet várnia a hazai lehetőségre: Gálfi hozta magát helyzetbe, de labdája elszállt a kapu felett. Nem sokkal később a csereként beállt Venczel Zoltán is veszélyeztetett, középről ellőtt labdája azonban Gőcze hálóőr ölelésében landolt.

A mindezt követő minutumok sajnos már nem a VLS-ről szóltak: kissé visszaesett a hazai játék minősége, s a veszprémiek a koncentrációjukból is veszítettek. Ezt bizonyítja, hogy egy vendég beadást Dobsa mellett Gunther is elszámolt, így Pető Benjamin csúsztatásánál már a hazai kapus is verve volt (61. perc: 0-1). Egészen a 80. percig hitehagyottnak is tűnt a Veszprém, a vasiak akár növelhették is volna előnyüket, Kis Tamás viszont többször bravúrral hárított, illetve a védő Gulyás Gergő is parádés szereléseket mutatott be.

Amelyekre szükség is volt ahhoz, hogy a hazaiak hite visszatérjen: a fiatal Molnár Balázs két lapos bepasszát követően is sor kerülhetett volna az egyenlítésre. Ami végül nem is maradt el: a csapatkapitány Gunther Zsolt szögletbeadását Venczel Zoltán bólintotta a jobb kapufára, ahonnan végül a gólvonal mögé került a játékszer (89. perc: 1-1).

A VLS Veszprém a 2019/20-as NB III-as idényét így egy igazságos, 1-1-es döntetlennel kezdte. Pető Tamás együttese mához egy hétre – vasárnap, 17.00 –, győzelem reményében lép majd pályára a Pápai Perutz otthonában.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 1. forduló:
VLS Veszprém­–Sárvár FC 1-1 (0-0)
Veszprém, Városi Stadion, 450 néző. Vezette: Kubicsek, (Vörös, Rózsás).
Veszprém: Kis – Dobsa, Gulyás, Balázs, Gálfi, Somogyi, Gunther, Szabó (Venczel, 52.), Rédling (Molnár, 66.), Vass, Simon (Sárossy, 57.). Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerző: Venczel (89.), ill. Pető (61.).

Képek