2019.08.11. Mérkőzés
Félidei vert állás után még egyenlített a VLS Veszprém, de nem sikerült újabb találattól megóvnia kapuját a Pápai Perutz otthonában vasárnap a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának második fordulójában.
Balszerencsés vereség Pápán

Megyeszékhelyünk férfi labdarúgócsapata napra pontosan egy héttel ezelőtt kezdte meg szereplését az NB III Nyugati csoportjában, méghozzá igazságos 1-1-es eredményt elérve a vendégül látott Sárvár FC ellen. Vasárnap késő délután, a 2. fordulóban viszont már annak a reményében utaztak Pető Tamás tanítványai a Pápai Perutz otthonába, hogy immár begyűjtik idei első győzelmüket is.

Nem könnyítette meg a VLS helyzetét, hogy két reamatőrizált játékosa – Lőrincz Attila és Kiliti Róbert – a Veszprém Megyei Labdarúgó-szövetség (VMLSZ) előzetesen tett ígéretével ellentétben mégsem léphetett pályára. Szombaton ugyanis már lejárt a játékosok várakozási határideje, ám – a veszprémi klubtól származó információink szerint – a VMLSZ kollégái a munkanap ellenére mindannyian szabadságon voltak, így a papírok hitelesítése nem történhetett meg.

A balszerencse sajnos a mérkőzésen is követte a királynék városának együttesét, pontosabban egy tehetséges játékosát, Simon Benjamint. A fiatal kiválóság ugyanis a 11. minutumban súlyos térdsérülést szenvedett, azonnal le kellett cserélni. Öt percre rá pedig egy pontos pápai szögletbeadás sikerrel találta meg Dóczi Krisztiánt, aki fejesével a félidei 1-0-s eredményt is beállította.

A második játékrészre nagy elánnal érkezett vissza a Pető-gárda, amely abszolút átvette az irányítást a mérkőzésen. Ezt bizonyítja, hogy az 57. percben a nagy reménység, Vass Szilárd ívelését Füleki Norbertnek egy átvétel után könyörtelenül sikerült bebombáznia a hazai ketrecbe (1-1).

Úgy tűnt, a Veszprém a vezetést is átveszi. Ezzel szemben azonban nem várt meglepetés született: a 76. minutumban Szilágyi Gábor beadásra szánt labdája a játékostársak felett elszállva Kis Tamás kapujának hosszú felső csücskében landolt. Több gól pedig nem esett a mérkőzésen, így a VLS Veszprém első idegenbeli találkozóján 2-1-es vereséget szenvedett.

Városunk férfi focicsapata jövő vasárnap 17.00 órakor hazai pályán javíthat majd, vendége pedig nem más, mint a Fehérvár FC második csapata lesz.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2. forduló:
Pápai Perutz FC–VLS Veszprém 2-1 (1-1)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Derdák (Kulman, Schweighardt).
Pápa: Nagy T. – Császár, Kalász, Hanzl, Szabó, Bánki, Zsirai (Böröczky, 62.), Vincze, Farkas D. (Farkas B., 62.), Dóczi, Iványi (Szilágyi, 46.). Vezetőedző: Lengyel Ferenc.
Veszprém: Kis T. – Felber, Dobsa, Gulyás, Füleki (Venczel, 64.), Gálfi, Somogyi, Gunther (Sárossy, 67.), Molnár, Vass, Simon (Rédling, 11.). Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerző: Dóczi (16.), Szilágyi (76.), ill. Füleki (57.).


Így értékelte a látottakat

Illés László, a VLS Veszprém technikai vezetője: – Két meghatározó, újonnan igazolt játékosunk a VMLSZ előzetes ígérete ellenére nem léphetett pályára a mai mérkőzésen. Sajnáljuk, ugyanis így komolyan átírták a mérkőzésre való felkészülésünket...