2019.08.18. Mérkőzés
Megyeszékhelyünk labdarúgócsapata 0-0-s döntetlent játszott a vendégül látott Fehérvár FC második csapata ellen vasárnap délután az NB III Nyugati csoportjának 3. fordulójában.
VLS Veszprém: újabb hazai egál

Vasárnap késő délután bizonyítási vágytól fűtve léptek a Városi Stadion pázsitjára a VLS labdarúgói, akik az NB III Nyugati csoportjának 3. fordulójában a Fehérvár FC második alakulatát fogadták. Bizonyossá vált, hogy a reamatőrizáláson immár sikeresen túlesett a sokszoros korosztályos válogatott Kiliti Róbert, illetve Lőrincz Attila is, ugyanis mindketten a Veszprém kezdőcsapatában kaptak helyet. Kis Tamás hálóőr azonban térdsérülése miatt kihagyni kényszerült a találkozót. Kapusposzton így Ruzsik Ferencnek szavazott bizalmat Pető Tamás vezetőedző.

A hazai gárda kezdte lendületesebben az összecsapást. Kevesebb mint tíz minutum alatt több ígéretes szituációt is kidolgoztak maguknak városunk labdarúgói. Lőrincz Attila beadása után Molnár Balázs került helyzetbe, az ifjú titán lövését azonban sikerrel blokkolták az ellenfél védői. Nem sokkal később Kiliti Róbert adott egy kis ízelítőt tudásából. Ritka pontos beadása szintén Molnárt találta meg, aki azonban bátortalannak bizonyult azonnal tüzelni: csak a labda átvétele után döntött a lövés mellett, a fehérvári védők azonban ismét a helyükön voltak.

A játékrész feléhez közeledve a Pető-alakulat jóval többet birtokolta a labdát, míg a Fehérvár inkább kontrákra rendezkedett be. A 35. minutumban jártunk, amikor az első NB-s meccsén debütáló Ruzsik Ferencnek is hárítania kellett: a rövid alsó sarokba tartó labdára magabiztosan vetődött le. Mindez a Fejér megyeiek étvágyát is meghozta, akiket többször csak szabálytalankodva tudtak megállítani a piros mezes védők. Találat azonban egyik oldalon sem esett, így a szünetre 0-0-s egállal vonultak a felek.

A második játékrészt támadás terén a fehér mezes vendégek kezdték aktívabban, de gólt jegyezniük a veszprémi védősor magabiztosságának köszönhetően nem sikerült. Fel is eszméltek gyorsan a hazaiak: gyönyörű helyzeteket alakítottak ki maguknak. Az 52. percben Vass Szilárd remek ütemben passzolt a center pozícióban helyezkedő Fülekihez, a vendégek hálóőre azonban bravúrral hárítani tudott. Pár minutumra rá Molnár indult meg, bombája nem talált kaput.

Nagyon érett a hazai találat, már-már úgy tűnt, hogy Gálfi az 59. percben meg is szerzi azt: a hosszú felső sarok felé tekeredő labdáját viszont ismét parádésan paskolta ki a fehérvári portás. Húsz perccel később a vendégek előtt is adódott egy ordító nagy lehetőség: egy szögletbeadást követően tisztán fejelhettek a hazai kapura, Venczel Zoltánnak azonban sikerült kifejelnie azt, mielőtt áthaladt volna a gólvonalon.

A hajrában mindkét csapat eldönthette volna az összecsapás sorsát, a 0-0-s eredmény azonban továbbra sem változott. Mához egy hétre, vasárnap első győzelme reményében Ménfőcsanakra utazik a Veszprém.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 3. forduló:
VLS Veszprém–MOL Fehérvár FC II. 0-0 (0-0)
Veszprém, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Juhász (Bede, Halmai).
VLS Veszprém: Ruzsik F. – Felber, Dobsa, Gulyás G., Füleki (Venczel, 56.), Gálfi (Szabó, 70.), Somogyi R., Molnár B., Vass, Lőrincz (Bencze, 82.), Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.
Fehérvár FC II.: Kovács D. – Rus, Gyürki (Horváth B., 57.), Pápai (Szalai P., 83.), Major, Galacs, Ódor, Tarnóczi, Tamás, Kojnok (Molnár M., 61.), Dinnyés. Vezetőedző: Toldi Gábor.


Így értékelte a látottakat

Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője: – A mai mérkőzés tanulsága az, hogy be kell lőnünk a kidolgozott helyzeteinket. Lőrincz Attilán és Kiliti Róberten még érezhető volt, hogy nincsenek meccsben, tudnak ők ennél sokkal jobban is játszani. A kapusunk teljesítményével, ahogy összességében is, azonban elégedett vagyok. Megyünk tovább, becsüljük ezt az egy pontot is.

Ruzsik Ferenc, a VLS Veszprém hálóőre: – Nagyon jól éreztem magam a mai mérkőzésen. Örülök, hogy keretbe kerültem, s csak remélni tudom, hogy nem okoztam csalódást. Próbálok minél jobban teljesíteni a továbbiakban is.