2019.09.08. Mérkőzés
Végletekig kiélezett küzdelemben 1-0-s sikert aratott megyeszékhelyünk férfi labdarúgócsapata vasárnap késő délután Komáromban, az NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában.
Megtört a jég: győzött a VLS Veszprém!

Majdnem 100 kilométer, s kora estébe nyúló összecsapás várt vasárnap délután megyeszékhelyünk focicsapatára, amelynek utazókeretébe immár az utolsó újonnan igazolt játékos, Markó Róbert is helyet kapott.

A tabella 14. pozíciójában négy ponttal álló bakonyiak ahhoz a Komáromhoz látogattak várva várt első diadaluk reményében, amely az elmúlt öt forduló alatt három győzelem mellett már egy egált is jegyzett az NB III Nyugati csoportjában.

Csöppet sem riasztotta vissza Pető Tamás vezetőedző tanítványait a házigazda korábbi teljesítménye. A veszprémiek a mérkőzés első percétől kezdve szívvel-lélekkel hajtottak a játéktéren. Aminek az első játékrész felénél járva meg is lehetett volna az eredménye: Gálfi kétszer került ziccerbe, a gól azonban elmaradt. Deczki kapus és a balhátvéd Kiliti vezette védősor pedig magabiztos teljesítményt nyújtott, így ha az első félidőben a rúgótt találat el is maradt, legalább kapott sem volt (45. perc: 0-0).

A szünet alatt még több erőt merített a VLS, amelynek vehemens játékával a komáromiak már egyre kevésbé bírtak a második félidőben. Érett a vendég gól. Ami az 58. minutumban bizony meg is született: Somogyi csinos bepasszát követően Lőrincz lövését még bravúrral hárította a hazai portás, azonban a kipattanó Gálfi elé érkezett meg, aki higgadtan helyezte a kapu jobb alsó csücskébe a játékszert. Több találat pedig már nem esett, így a Veszprém első idénybeli győzelmének Komáromban örülhetett (végeredmény: 0-1).

Pető Tamás és a veszprémi fitalok pontosan egy hét múlva – szeptember 15-én, vasárnap 16.00 órakor – a Puskás Akadémia második csapatát látják vendégül újabb győzelmük reményében hazai pázsiton, a Városi Stadionban.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 6. forduló:
Komáromi VSE–VLS Veszprém 0-1 (0-0)
Komárom, Molaji Sporttelep, 500 néző. Vezette: Leél-Össy (Bede, Rigó)
KVSE: Rigó – Módi, Schiller, Végh T, Tóth I. (Molnár S., 62.), Tóth P., Bán, (Göblyös, 73.), Katona, Hajba, Kenesei, Végh B. Vezetőedző: Bozsik Péter.
VLS: Deczki – Zachán, Felber, Dobsa, Füleki (Venczel, 68.), Gálfi (Markó, 93.), Somogyi R., Molnár B. (Gulyás G., 79.), Vass, Lőrincz, Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerő: Gálfi (58.).


Így értékelte a látottakat

Illés László, a VLS Veszprém technikai vezetője: – Hálával tartozunk a szurkolóknak, akik nem írtak le bennünket. Megyünk tovább az úton, dolgozunk, s reméljük, hogy a jövőben majd hasonló küzdelmes mérkőzéseken is felénk billen el a mérleg nyelve.