2019.09.13. Egyéb
Nagy kő esett le a szívünkről a múlt hétvégi első győzelmünk után, hanyatt azonban nem estünk a teljesítményünktől. Ehelyett hazai környezetben is bizonyítanánk – nyomatékosította a VLS Veszprém labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pető Tamás a Puskás II elleni vasárnapi (16.00) NB III-as derbi kapcsán.
Nem ájultak el maguktól

Csattanós választ adott múlt vasárnap a kétkedőknek megyeszékhelyünk NB III-as labdarúgó-alakulata, amely a Nyugati csoport 6. fordulójában a Komárom otthonában megszerezte első győzelmét a 2019/20-as kiírásban

Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője a vehirsport.hu pénteki megkeresésekor azonban hangsúlyozta, hogy nem ájultak el maguktól. Helyén kezelik az első sikerüket, amely inkább mentális löketet adott nekik.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esett le nagy kő a szívünkről a komáromi diadalunk után… Természetesen mentálisan hatalmas doppinggal szolgált, arról nem is beszélve, hogy végre lelkileg is leszakadt rólunk a kényszer, hogy igenis meg kell szereznünk az első győzelmünk – tudatta velünk a tréner.

Aki hozzátette: mostantól a következő feladatra koncentrálnak. – Hazai környezetben is bizonyítani szeretnénk, mind a város, mind a szurkolók felé, hogy megéri a nagypályás labdarúgással foglalkozni, s kilátogatni a mérkőzéseinkre.

Vasárnap délután 16 órai kezdéssel tehát hazai környezetben bizonyíthat majd a Pető-gárda a harmadosztályú bajnokság 7. körében. A tizenhat csapatos bajnokság 11. helyét egy győzelemmel és négy döntetlennel elfoglaló bakonyi együttes a kilencedik helyet két diadallal és egy egállal birtokló Puskás Akadémia II. csapatát látja majd vendégül a Városi Stadionban.

A hazai híveknek bizakodásra adhat okot, hogy míg a veszprémiek mindössze csak egyszer, addig a Fejér megyeiek már háromszor is botlottak. Pető Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ellenfél korábbi eredményeire abszolút nem támaszkodhat, ugyanis akárcsak nemrég a Fehérvár FC második csapata ellen, ezúttal sem tudhatja, hogy a Puskás Akadémia az élvonalbeli csapatából hány futballistáját játszatja majd vissza.

Búcsúzásképp azonban hozzáfűzte, bárhogy is lesz, nem fognak megijedni a riválistól: saját játékukra koncentrálva szeretnék a közönségüket győzelemmel, s több rúgott góllal is kiszolgálni a vasárnap délutáni mérkőzésen, amelyre a belépés továbbra is ingyenes.

Képek