2019.09.16. Mérkőzés
Nagy Richárd megpattanó szabadrúgásgóljával 1-0-s győzelmet aratott hazai pázsiton a VLS Veszprém a Puskás Akadémia II. csapata felett vasárnap késő délután a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 7. fordulójában.
Kiszolgálta közönségét a VLS Veszprém

Vasárnap késő délután a Városi Stadionban készültek bizonyítani megyeszékhelyünk nagypályás labdarúgói a harmadosztály Nyugati csoportjának hetedik körében. A vendégül látott ellenfél ezúttal nem más, mint a Puskás Akadémia II. csapata volt.

Azok után, hogy múlt hétvégén átszakította a gátat, s megszerezte első győzelmét az idei kiírásban a VLS a Komárom ellen, a bakonyiak immár hazai környezetben újabb diadal reményében léptek gyepszőnyegre. Az újdonsült kapuson, Deczki Mátén kívül – aki a mérkőzés napján ételmérgezéssel kórházba került – minden más futballista rendelkezésére állt Pető Tamás vezetőedzőnek.

Vehemensen kezdte a találkozót a Veszprém, amely a kezdő sípszót követően szinte rögvest kapura is tört, a korai találat azonban elmaradt. Labdabirtoklásban is abszolút ellenfele fölé nőtt a hazai alakulat, amelynek kapusa, Ruzsik Ferenc is magabiztosságot sugallt. A portásnak a 32. minutumban egy bravúrt is sikerült bemutatnia, amikor egy külsővel előtt vendég próbálkozásra ért le a jobb alsó sarokba. Nem sokkal később Kiliti beadását Füleki bólintotta kapura, a játékszer azonban centikkel a bal kapufa külső éle mellett vágódott az alapvonalra (félidő: 0-0).

A második játékrészben is irányította a találkozót a Veszprém. A mezőnyfölény pedig az összecsapás derekához közeledve góllá is érett. Az NB I-et is megjárt Nagy Richárd állt oda egy szabadrúgáshoz, s a huszonöt méterről eleresztett lövése után a labda megpattant egy Fejér megyei játékoson. Így sikerült megviccelnie a fehér mezesek kapusát, s mint később kiderült, megtörnie a hazai átkot. A VLS Veszprém ugyanis Nagy találatával előszőr győzedelmeskedett az idei bajnoki kiírásban hazai porondon (végeredmény: 1-0).

Jövő hétvégén Magyar Kupa-fordulót rendez a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), melyben megyeszékhelyünk alakulata is érdekelt: Pető Tamás tanítványai szeptember 21-én – szombaton, 15.00 órakor – a szintén az NB III Nyugati csoportjában szereplő Nagykanizsához látogatnak. A bajnokságban pedig legközelebb két hét múlva – szeptember 29-én, 16.00 órakor –, a Bicske otthonában szerepelnek.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 7. forduló:
VLS Veszprém–Puskás Akadémia II 1–0 (0–0)
Veszprém, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Bana (Kiss B., Perák).
VLS: Ruzsik – Zachán, Felber, Dobsa, Füleki (Venczel, 59.), Gálfi (Molnár B., 46.), Somogyi R., Nagy R., Vass, Lőrincz (Gulyás G., 71.), Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.
PAFC II: Laky – Koch, László, Huszti (Szabó P., 78.), Komáromi, Magyar, Kiszely (Burányi, 70.), Sipos, Posztobányi (Ominger, 46.), Bokros, Skribek. Vezetőedző: Szélesi Zoltán.
Gólszerző: Nagy R. (63.).


Így értékelte a látottakat

Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője: – Annak nagyon örülök, hogy végre hazai porondon is sikerült begyűjtenünk mindhárom pontot, a mutatott játék képével azonban kevésbé vagyok elégedett. Tudunk ennél sokkal minőségibb, motiváltabb futballt is produkálni. Múlt héten sokkal élesebben, lendületesebben fociztunk. Ma azonban akadtak tompa pillanataink is... Ezt kicsit magamra is vállalom, mert lehet, hogy én rontottam el valamit a hét folyamán.

Kiliti Róbert, a VLS Veszprém balhátvédje: – Úgy gondolom, a védekezésemmel a mai mérkőzés során nem volt gond. Azt viszont sajnálom, hogy a támadásokból kevésbé tudtam kivenni a részem. Igaz, volt egy-két beadásom, de többet vártam magamtól. Az viszont abszolút örömmel tölt el, hogy végre a hazai közönséget is kiszolgáltuk egy győzelemmel.