2019.10.14. Mérkőzés
A szeptemberi kupakiesést követően szombaton délután a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 10. fordulójában is alulmaradt Nagykanizsán a Pető Tamás vezette VLS Veszprém.
Nem sikerült megtörni a kanizsai átkot

Nagy napnak ígérkezett a szombat a VLS Veszprém stábjának életében. S nem csak azért, mert a mai napon ünnepli Bakonyi Róbert fizioterapeuta a születésnapját. Sokkalta inkább azért, mivel megyeszékhelyünk focistái megbosszulni készültek a szeptemberi kupabúcsút Nagykanizsán, a harmardosztály Nyugati csoportjának tizedik fordulójában. 

Az első félidő közel sem hozott közönségszórakoztató játékot, ugyanis javarészt mezőnyjáték folyt a nagykanizsai Olajbányász Stadionban. A játékrész derekához érve aztán Gálfi szánta el magát egy ígéretes akcióra. Húsz méterre a zalaiak ketrecétől befele sikerült megvernie egy helyi védőt. A veszprémi játékos ezt követően lövésre is elszánta magát: próbálkozására azonban odaért a kanizsai kapus, ugyanakkor magához nem sikerült ölelnie a játékszert.

Ezt használta ki Csordás, aki a kipattanó labdára magabiztosan csapott le, s tüzelte azt védhetetlenül a hazaiak kapujába ezzel egyben beállítva a félidei állást (0-1) is.

Hidegzuhannyal kezdődött a második félidő a bakonyiak számára. Az 50. minutumban ugyanis egy hazai, jobb oldali szabadrúgást követően nemcsak a veszprémi védők, Deczki kapus is megdermedve nézte végig, ahogy egy lepattanást követően Béli révén a kapuba hull a labda (1-1).

S, ha ez nem lett volna elég, rá öt percre egy bedobás után csúsztatott cselesen a veszprémiek tizenhatosára egy zalai játékos. A beérkező labdát pedig dropliból, erősen a léc alá sikerült vernie Vittmannak: rögvest fordított a Nagykanizsa (2-1). Igaz, a hajráig Venczel és Molnár révén is betalálhott volna a Veszprém, de ahogy az egyenlítés, úgy a reváns is elmaradt.

Kiliti Róberték legközelebb október 20-án, 14.00 órakor a Mosonmagyaróvár ellen javíthatnak majd saját közönségük előtt.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 10. forduló:
FC Nagykanizsa–VLS Veszprém 2–1 (0–1)
Nagykanizsa, Olajbányász Stadion, 300 néző. Vezette: Rózsavölgyi (Sinkovicz, Kiss B.).
VLS Veszprém: Deczki – zachán, Felber, Dobsa, Gulyás, Gálfi, Somogyi, Csordás (Venczel, 46.), Nagy R. (Vass, 22.), Lőrincz A. (Molnár, 67.) Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.
Nagykanizsa: Horváth M. – Szegleti, Hampuk (Herzsenyák, 51.), Gerencsér, Ekker, Lőrincz B. (Kovács Gy., 41.), Vittmann, Horváth B., Szabó B. (Bagó, 68.), Major, Béli. Vezetőedző: Barna László.
Gólszerző: Csordás (38.), Béli (50.), Vittmann (55.).


Így értékelte a látottakat

Illés László, a VLS Veszprém technikai vezetője: – A haziak helyzetek nélkül, csak a számukra könnyedén megítélt pontrúgás, illetve bedobás után tudtak gólokat szerezni... Ettől függetlenül sajnos a mai napon mi is a „Bicske elleni” formánkat mutattuk meg...