2019.10.20. Mérkőzés
Újabb parádés győzelmet aratott vasárnap délután a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában a Pető-alakulat, amely a tizenegyedik fordulóban a tavalyi idényben még másodosztályú Mosonmagyaróvár együttesét 3-0-ra múlta felül városunk stadionjában.
Negyedik győzelmét ünnepelhette a VLS Veszprém

Háromszáz futballszerető veszprémi, vagy Veszprém közeli polgár előtt készült számot adni tudásáról vasárnap délután a Pető Tamás vezette VLS Veszprém, amely a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának tizenegyedik fordulójában a tavalyi idényben még a másodosztályban szereplő Mosonmagyórvár gárdáját fogadta a Városi Stadionban.

Kétségkívül izgalmas találkozóra volt kilátás, ugyanis a mosoniak a tabella kilencedik pozícióját egy ponttal éppen a mieink előtt őrízték a forduló előtt. Feltételezésünknek eleget téve, a helyiek a mérkőzés kezdősípszójától kezdve a vezetőedzőtől elvárt győztes mentalitással futballoztak nagy nyomást helyezve a rivális együttesére.

Aminek a 26. percben bizony meg is született az eredménye: Somogyi csapatkapitány a vendégek kapujától huszonöt méterre csípett el egy kipattanó labdát, amelyet stílusosan maga elé helyezett, s bődületes erővel jutattott végül a ketrec bal alsó sarkába egyúttal beállítva a félidei részeredményt is (1-0). 

A második felvonásban is folytatta nagyszerű teljesítményét a vendéglátó. Alig telt egy negyedóra, s megyeszékhelyünk labdarúgócsapata máris megduplázta előnyét: az 59. minutumban sikerült szemfülesen lelesnie Nagy Richárdnak a Rába-partiak egyik hazaadását. Hab a tortán, hogy támadónk még ki is sodródott mindeközben, mégis sikerült a vendég portás mellett a jobb alsó csücsökbe bombáznia a játékszert (2-0).

Pár perccel később a "nyerőember", Venczel mintaszerű kiugratását követően pedig a kegyelemdöfést is megadta a VLS Veszprém Nagy második találata révén. A támadó ezúttal is a jobb alsót választotta, s labda a kimozduló mosoni hálóőr mellett ismét utat talált a kapuba (3-0). Több gólt pedig nem hozott az ütközet, a VLS már harmadik hazai, összességében pedig negyedik győzelmét ünnepelhette a 2019/2020-as bajnoki kírásban.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fiatalokkal hadbaszálló Veszprém egyelőre egyáltalan nem a kiesés elől menekül, hanem tapad az élmezőnyre. Vass Szilárdék a soron következő, tizenkettedik fordulóban a fővárosi BKV otthonába látogatnak hasonló csinos siker reményében mához egy hétre, vasárnap.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 11. forduló:
VLS Veszprém–Credobus Mosonmagyaróvár 3-0 (1-0)
Veszprém, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Leél-Őssy (Kovács G., Rózsás)
VLS: Deczki – Zachán, Dobsa, Füleki (Venczel, 60.), Gálfi, Somogyi, Nagy (Molnár, 71.), Rédling, Vass, Lőrincz (Gulyás G., 76.) Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.
Mosonmagyaróvár: Heinrich – Debreceni, Jasarevic, Darázs, Vadász, Dobrovolszki, Szegi (Mundi, 78.), Bohner, Czár, Sziklási (Szarka, 79.), Veress. Vezetőedző: Király József.
Gólszerző: Somogyi (26.), Nagy (59., 67.)