2019.10.27. Mérkőzés
Hiába alakított ki számtalan szebbnél szebb akciót megyeszékhelyünk NB III-as labdarúgócsapata vasárnap délután a fővárosi vendéglátó BKV Előre otthonában, mégsem sikerült gólt jegyeznie a Nyugati csoport tizenkettedik fordulójában, így a találkozó végül 0-0-s egállal zárult.
A VLS bosszankodhat a döntetlen után

A mind ez idáig megszerzett négy diadalából, a királynék városának férfi labdarúgócsapata mindösszesen csak egyet gyűjtött be idegenbeli terepen, azt is még anno az őszi évszak elején. Kiliti Róberték éppen ezért bizonyítási vágytól fűtve utaztak a soron következő, az idei bajnokságban tizenkettedik megmérettetésükre, amelyre a tabellán azonos pontszámmal álló fővárosi BKV Előre otthonában került sor vasárnap délután.

A találkozó kezdősípszóját követően rögvest magához ragadta a kezdeményezést a VLS Veszprém, amelyről korántsem túlzás azt állítani, hogy magabiztos támadásokkal uralta a játékot a fővárosban. Igen ám, de hiába a veszélyes támadások, ha a mintaszerű befejezések elmaradnak. 

Több ordító lehetőség is adódott a bakonyiak számára, de ha éppen nem a hazai kapus hárított, akkor elpuskázták az adódó alkalmakat a Pető-tanítványok, így pedig 0-0-t mutatott az eredményjelző az első játékrész lefújásakor.

A szusszanót követően sem veszítettek vehemenciájukból a veszprémi játékosok, akik abszolút győztes mentalitással futballoztak: továbbra is szebbnél szebb akciókat dolgoztak ki, ugyanakkor a találatok elmaradtak. Saját árnyékát pedig egészen a lefújásig nem sikerült átlépnie a VLS-nek, amely igaz, kapott gól nélkül lehozta a mérkőzést, de ugyanakor betalálnia sem sikerült a BKV otthonában.

Felber Patrikék legközelebb hazai pázsiton készülnek bizonyítani november 3-án, vasárnap 13.30-kor, amikor is az újonc Balatonlelle ellen gyűjtenék be immár negyedik hazai diadalukat. A VLS Veszprém hazai összecsapásaira továbbra is díjtalan a belépés.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 12. forduló
BKV Előre–VLS Veszprém 0-0 (0-0)
Budapest, BKV Előre Stadion, 200 néző. Vezette: Zimmermann (Nagy A., Rigó).
BKV: Palásthy – Delea, Tóth K., Balogh B., Ferkó, Csanálosi (Szabó L., 76.), Csepregi, Huszárik (Rutterschmid, 91.), Ihos (Rosta, 77.), Kálmán, Miklósvári. Vezetőedző: Menczeles Iván.
VLS: Deczki – Zachán, Dobsa, Füleki (Gálfi, 46.), Somogyi R., Molnár B. (Venczel, 64.), Nagy R., Rédling, Vass, Lőrincz (Bencze, 73.), Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.

Így értékelte a látottakat 

Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője: – A sorsfordító pillanatokban sajnos rendre csak rossz döntéseket hoztunk. Ennek az következménye az, hogy három gólos siker helyett 0-0-s egált játszottunk, ami egyébként a hibáinkat latba véve azt kell, hogy mondjam abszolút reális eredmény.