2019.11.10. Mérkőzés
Mindössze negyven perc szükségeltetett vasárnap a vendéglátó VLS labdarúgóinak ahhoz, hogy két vállra fektessék a szerény játékerőt képviselő, sereghajtó Hévíz fiatal focistáit a harmadosztály Nyugati csoportjának tizennegyedik fordulójában.
A helyzetek után végre a gólok sem maradtak el

Megyeszékhelyünk NB III-as labdarúgóira kvázi kötelező feladat várt. Pető Tamás csapata ugyanis a Nyugati csoport 14. körében a tabella sereghajtóját, a Hévíz alakulatát fogadta a Városi Stadionban.

Őszies időben kellett bizonyítaniuk a feleknek, ugyanis a hideg szél mellett az eső is esett vasárnap délután. A helyieket viszont ez nem zavarta meg abban, hogy ismét számot adhassanak tudásukról. Egy bal oldali beadás után Lőrincz már a második percben a vendégek kapujába talált (1-0). Az imént említett focista által a 20. minutumban pedig már meg is duplázódott előnyünk: Venczel gyönyörűen sarkalta Lőrincz elé a játékszert, a támadó pedig tíz méterről nem hibázott (2-0).

Jó iramot diktáltak a bakonyiak, akik a 34. percben már hárommal vezettek. A menteni igyekvő Baráth ugyanis saját kapujába juttatta a labdát (3-0). Ezt tetézve, Venczel még az első félidőben megszerezte a negyedik VLS-gólt is: ismét egy bal oldali beadást követően a kapusról kipattant labdát másodszorra már biztosan jutatta a vendégek ketrecébe, egyben a félidei eredményt is beállítva (4-0).

A második játékrészben tartotta a labdát a Veszprém, amelynek védelmét csak az 59. minutumban sikerült a vendégeknek áttörniük. Bontó talált be, miután tizenöt méterről védhetetlenül kilőtte a hazaiak kapujának bal alsó csücskét (4-1). Több gól pedig már egyik oldalon sem esett, így a VLS ezúttal nem okozott csalódást szurkolóinak.

Jövő hétvégén egy igazán komoly megmérettetés vár a bakonyi focistákra, ugyanis vasárnap délután 13.00 órakor a feljutásra aspiráló, éllovas Érd otthonában lépnek majd pázsitra.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 14. forduló:
VLS Veszprém–Hévíz SK 4-1 (4-0)
Veszprém, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Gál (Kis D., Szabó Z.).
VLS: Deczki – Zachán, Dobsa, Gulyás G., Venczel (Csordás, 78.), Gálfi, Somogyi, Vass Sz., Lőrincz (Felber, 66.), Sárossy (Molnár B., 61.), Kiliti. Vezetőedző: Pető Tamás.
HSK: Czirjék – Baráth (Török, 46.), Giber, Tóth B., Horváth M., Nedelkó, Pajor (Kopasz-Bódi, 46.), Németh Á., Németh E., Bontó, Vass Gy. Vezetőedző: Damina László.
Gólszerző: Lőrincz (2., 20.), Baráth (34., öngól), Venczel (40.), ill. Bontó (59.).


Városunk labdarúgói a 2019/2020-as kiírásban ez alkalommal szerezték eddigi legtöbb találatukat. A mérkőzést követően a VLS Veszprém technikai vezetője, Illés László természetesen pozitívan értékelte sportolóik teljesítményét online hírportálunk kérdésére.

Hangsúlyoznom kell, hogy a játékvezetők az őszi szezon eddigi legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtották a mai napon. Labdarúgóink pedig hála Istennek ugyanúgy játszottak, mint eddig. Azzal a minimális különbséggel, hogy a kialakított helyzeteiket sikerült gólokra váltaniuk!