2020.03.10. Mérkőzés
Tavaszi nyitány
Elmaradt a győzelem, de a vereség is

Futballhoz méltó időjárás, de vendégkörnyezet: ez fogadta a VLS-t a Nyugati csoport 18. fordulójában, a házigazda Fehérvár otthonában. Vasárnap délben egyébként máris a Veszprém kezdőcsapatában kapott helyet az Ajkától télen érkező center, Major Norbert.

Pörgős ütközetre volt kilátás, közel kétszázan látogattak ki a sóstói MOL Arénába. A hazai szimpatizánsok örömére a 19. percben meg is szerezték a vezetést a Fejér megyeiek. Egy pontrúgást követően begyakorolt formációt választottak a fehérváriak, amely végül eredményre is vezetett: Deczki kapus sem segíthetett társain (1-0).

Nem törtek meg a veszprémiek, akik javarészt irányították a játékot a találkozón. A vendégek egyenlítő találata mégsem akcióból, hanem egy hazai játékos kézére pattanó labda miatt, jogosan megítélt tizenegyesből született: az NB I-et is megjárt Nagy Richárd kíméletlenül bombázott a kapu jobb alsó sarkába, ezzel beállítva a félidei részeredményt is (41. perc: 1-1).

A szünet után is gyűrték, hajtották egymást a felek, de a bakonyi fölény ellenére sem született már több találat ezen a mérkőzésen (végeredmény: 1-1).

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 18. forduló:
Fehérvár FC II.–VLS Veszprém 1-1 (1-1)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 200 néző. Vezette: Sipos (Legeza, Halmai).
Fehérvár II.: Kovács D. – Nyári (Horváth B.), Pápai (Molnár M.), Major M., Galacs, Dinnyés, Vágó, Tamás (Szalai P.), Kojnok, Mocsi, Szabó L. Vezetőedző: Toldi Gábor. 
Veszprém: Deczki – Felber, Gulyás G., Major N. (Venczel), Gálfi (Molnár B.), Somogyi R., Nagy R., Rédling, Vass, Lőrincz, Kiliti., Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Galacs (19.), ill. Nagy R. (41.).


Hazai erőpróba következik

A soron következő, 19. körben saját publikuma előtt, a Városi Stadionban készül bizonyítani Pető Tamás együttese. Amely március 14-én, szombaton 14.30-as kezdéssel a Ménfőcsanak alakulatát látja vendégül első tavaszi győzelme reményében.