2021.08.02. Mérkőzés
A Practical VLS 2-0-ra nyert a vendég Komárom ellen vasárnap a labdarúgó NB III nyugati csoportjának nyitókörében.
VLS-győzelem a bajnoki nyitányon

Páratlan idényt tudhat maga mögött a Pető Tamás vezette veszprémi labdarúgócsapat: a bakonyiak tavaly bronzérmet szereztek az NB III Nyugati csoportjában. Idén hasonló sikerben bíznak Vass Szilárdék, akik vasárnap este a Komárom együttesét fogadták a 2021/2022-es évad nyitányán.

A hazaiak kezdősorát szemlézve a kapus Héninger Bendegúz és a védő Zachán Péter nevén akadhatott meg a szemünk. Előbbi második számú portásból lépett előre Deczki Máté viharos távozását követően, míg utóbbi idén tért vissza Veszprémbe. Több új igazolás nem kapott helyet a kezdőben.

A viharos időjárás ellenére Major Norbert révén már a második percben megszerezte a vezetést a VLS, amely azt követően is uralta a találkozót. Több gól ugyanakkor nem esett az első játékrészben (félidei állás: 1-0).

A fordulást követően sem változott a játék képe, a hazaiak ellenfelük fölé nőttek. A lefújáshoz közeledve újabb góllal bizonyítottak a veszprémiek: az új igazolás, Kotroczó Péter talált be, ezzel egyúttal eldöntve a találkozó sorsát (végeredmény: 2-0).

A VLS az elmúlt idényben megóvta veretlenségét hazai pályán: a pazar bajnoki kezdéssel az irányt már megadták a bakonyiak a következő mérkőzésekre.

A veszprémi labdarúgócsapat jövő szombaton a Jánossomorja otthonába fog utazni kupamérkőzésre, az azt követő szerdán pedig Bicskén játszanak bajnokit Dobsáék.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 1. forduló:
Practical VLS-Komárom VSE 2-0 (1-0)
Veszprém, Városi Stadion.
Practical VLS: Héninger – Dobsa, Gulyás, Major, Gálfi (Kotroczó, 73.), Somogyi, Kovács D., Nagy R. (Keresztes, 82.), Rédling (Takács M., 60.), Vass, Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás
Komárom VSE: Szabó M. – Tóth D., Csernák, Schiller, Végh, Tóth P., Vincze (Szileszki, 72.), Böndi (Szántó, 56.), Gelencsér, Hajba, Csendes.
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Major (2.), Kotroczó (81.)