2021.08.27. Mérkőzés
A Pető Tamás vezette veszprémi labdarúgócsapat könnyedén, 7-2-re nyert a megyei I. osztályban szereplő Balatonalmádi otthonában pénteken, így továbbjutott az országos kupasorozat harmadik fordulójába.
Kiütéssel nyert a VLS Almádiban

Komoly izgalmakat ígérő rangadó volt készülőben pénteken este a Balatonalmádi Sportközpontban. A labdarúgó Magyar Kupa második körében ugyanis két megyei alakulatot sorsolt össze a szövetség: az NB III nyugati csoportjában jeleskedő Practical VLS-t a megyei I. osztályban szereplő Almádi fogadta.

A bakonyiak véletlenül sem nézték le tóparti ellenfeleiket, erős kerettel érkeztek az összecsapásra. Keresztes révén a negyedikben meg is szerezték a vezetést a veszprémiek. Ezt követően azonban minimálisan hátradőltek a vendégek, az Almádi pedig Burcsik jóvoltából góllal bosszulta meg mindezt (35. perc: 1-1).

Rögvest észleltek a bakonyiak: Keresztes még a szünetet jelző sípszót megelőzően sikerrel tüzelt másodszor is (41. perc: 1-2). A második felvonásban már jócskán kirajzolódott a Practical erő- és tudásfölénye. Major (65.) és Bakó (66.) gólja után és Gálfi (68., 69.) kettőt vágott: négy perc leforgása alatt eldöntötte a találkozó sorsát a VLS (69. perc: 1-6).

A hazaiaknak Varga révén sikerült szépítenük a hetvennegyedikben, ám a veszprémieknek Major gólja által erre is volt válaszuk. Több találat pedig nem esett már a mérkőzésen (végeredmény: 2-7).

A Practical VLS így továbbjutott a Magyar Kupa harmadik fordulójába, amelyben már csatlakoznak a mezőnyhöz az NB II-es és NB I-es együttesek is.

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 2. forduló:
Balatonalmádi SE–Practical VLS 2-7 (1-2)
Balatonalmádi Sportközpont. Vezette: Leél-Őssy (László, Bence).
BSE: Borda (Jójárt, 46.) – Sánta, Kiss, Varga, Hoffer (Németh, 21.), Mátyás, Burcsik, Bodnár, Kovács, Bencsik, Kappel.
Vezetőedző: Kozma Csaba.
VLS: Bonnyai – Dobsa, Schőnig, Keresztes (Major, 61.), Gálfi, Varga (Somogyi, 61.), Baldauf (Bakó, 46.), Nagy (Takács, 61.), Rédling, Krebsz, Babos (Vass, 61.).
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Burcsik (35.), Varga (74.) ill. Keresztes (4., 41.), Major (65., 77.), Bakó (66.), Gálfi (68., 69.)

Így értékelte a látottakat a veszprémiek vezetőedzője, Pető Tamás:

Komolyan vettük a mérkőzést: sokat dolgoztunk az elmúlt héten. A korai gólunkat követően minimálisan visszább vettek teljesítményükből a játékosaim, de a házigazda egyenlítése rendet tett a fejekben. A második játékrészben pedig minden úgy alakult, ahogy terveztük. Örülünk a továbbjutásnak, a munka holnap folytatódik.