2021.09.20. Mérkőzés
Az NB I-es Debrecennek egyetlen góllal sikerült nyernie a Practical VLS otthonában a Magyar Kupa szombat délutáni fordulójában. A bakonyiak így kiestek a sorozatból, de büszkék lehetnek magukra, hiszen méltó ellenfelei voltak a hétszeres bajnoknak.
Megizzasztotta a DVSC-t a VLS

A Practical VLS a labdarúgó Magyar Kupa idei kiírásában eddig nyújtott teljesítményével kivívta, hogy egy olyan alakulat érkezzen a harmadik fordulóban a Városi Stadionba, amely az NB I-ben szerepel. Szombaton délután a Veszprém ezer néző előtt vívott meg a továbbjutásért a hétszeres bajnok DVSC-vel.

A laikusok azt gondolhatták volna, hogy a kétosztálynyi különbség hamar kirajzolódik majd a játéktéren. Mindezt megcáfolva a VLS az első játékrészben magabiztosan, jól futballozott. Úgy tűnt, sikerült is meglepnie a DVSC-t. Mind támadásban, mind védekezésben kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok: a vendégek egy kontra végén igaz, eltalálták a kapufát, de több kiemelendő helyzet nem született az első negyvenöt percben (félidei állás: 0-0).

A fordulást követően továbbra sem bírtak egymással a felek. A hetvenharmadikban azonban távoli szabadrúgáshoz jutottak a debreceniek. A hazaiak kapusa, Bonnyai hárította az első lövést, majd a kipattanót is. A VLS-nek viszont ezt követően sem sikerült felszabadítania; Nikolics könyörtelenül bevágta az elé pattanó labdát (0-1). A lefújásig pedig nem esett már több gól a találkozón. A Practical VLS így kiesett a sorozatból (végeredmény: 0-1).

Fontos hangsúlyozni, hogy elismerés illeti a hazaiakat, hiszen az utolsó másodpercig lelkiismeretesen küzdöttek, végig méltó ellenfelei voltak a jóval magasabban jegyzett vendégeknek.

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló:
Practical VLS–DVSC 0-1 (0-0)
Veszprém, Városi Stadion. 1000 néző. Vezette: Németh (Tóth II., Szabó D.)
VLS: Bonnyai – Gulyás, Takács M. (Dobsa, 46.), Gálfi (Rédling, 74.), Somogyi, Kovács D., Varga M. (Keresztes, 46.), Nagy R. (Bakó, 80.), Vass, Krebsz, Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás.
DVSC: Gróf – Deslandes, Nikolics, Babunski (Gyönyörű, 84.), Ugrai (Bárány, 67.), Ferenczi, Sós, Kusnyir, Bévárdi, Soltész (Pintér, 46.), Baráth.
Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerző: Nikolics (73.)

Pető Tamás, a veszprémiek vezetőedzője a találkozót követően azt nyilatkozta lapunknak, hogy boldog és büszke. Elmondta, játékosai mindent megtettek, ezt a kilátogató, népes szurkolósereg is érezte. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan a veszprémi labdarúgócsapat is méltó otthonba költözhet majd.