2021.09.22. Mérkőzés
A veszprémi labdarúgócsapat szerdán idei hatodik győzelmét zsebelte be, miután a házigazda Kelen SC ellen 3-1-re diadalmaskodott a harmadosztály hétközi fordulójában. A Practical VLS az eddig lejátszott nyolc mérkőzésén egyetlen alkalommal nem szerzett pontot.
Bajnokesélyes a VLS? – Pető Tamás csapata újabb győzelmet aratott

A férfi labdarúgó NB III nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában a fővárosi Kelen SC otthonába látogatott a Practical VLS. A szerdai délutáni összecsapás korántsem ígérkezett egyszerűnek, hiszen a bakonyiak néhány napja még az NB I-es Debrecen ellen bizonyítottak.

Az első játékrészben jól, taktikusan futballoztak a vendégek. Pető Tamás alakulata nyomás alatt tartotta a házigazdát; labdabirtoklás szempontjából szintén a veszprémiek irányába billent a mérleg. Gólok tekintetében ugyanakkor egyik oldalon sem rezzent a háló (félidei részeredmény: 0-0).

A fordulást követően azonban a VLS-mezőnyfölény találatok tekintetében is megmutatkozott. Előbb Dobsa, majd pár perccel később Major volt eredményes (78. perc: 0-2). Ezt követően egy rossz ütemű Practical-belépő tizenegyest ért a vendéglátónak: Tímári értékesítette is azt (84. perc: 1-2). A lefújást megelőző percek így izgalmasra sikeredtek, de Major jóvoltából nem maradt már kérdés a találkozón (végeredmény: 1-3).

Pető Tamás, a Practical VLS vezetőedzője a találkozót követően pozitívan értékelt játékosai teljesítményéről. A tréner a támadók mellett a védelmet, valamint a kapusteljesítményt is méltatta. Úgy fogalmazott, teljes mértékben elégedett, a soron következő meccseken is ilyen hozzáállást vár.

A veszprémi labdarúgócsapat legközelebb jövő hét szerdán lép pályára. A bakonyi csapat aznap 14 órakor a vendég győri ETO Akadémiával fog megmérkőzni a Városi Stadionban.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 8. forduló:
Kelen SC–Practical VLS 1-3 (0-0)
Budapest, Kelen Sporttelep. Vezette: Juhász (Halmai, Urbán)
KSC: Zima – Egyed, Kertai, Módly (Horváth M., 89.), Wild (Babinszky, 59.), Pintér, Lustyik (Oliveira, 71.), Tímári, Soós, Erdei, Lipcsei.
Vezetőedző: Harmati Tamás
VLS: Héninger – Dobsa, Gulyás, Major, Gálfi (Baldauf, 78.), Somogyi, Kovács D., Nagy R. (Takács, 46.), Vass, Krebsz (Keresztes, 63.), Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Tímári (84. – büntetőből), ill. Dobsa (71.), Major (78., 90.)