2021.10.20. Mérkőzés
A Városi Stadion gyepe az időjárási körülmények következtében szinte alkalmatlanná vált az élsportra. A Practical VLS-nek azonban így is sikerült 3-1-re nyerni a megyei rivális Balatonfüred ellen az NB III szerdai rangadóján.
Szörnyű állapotban a stadion gyepe, de a VLS így is két vállra fektette a Füredet

A labdarúgó nemzeti harmadosztály nyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek szerda délután. A nyugati csoportban jeleskedő Veszprém a tizenharmadik fordulóban a Balatonfüredet fogadta a Városi Stadionban.

A VLS lépett fel kezdeményezően a mérkőzésen: Major révén a huszonegyedikben meg is szerezte a vezetést a házigazda. Szépnek nem lehetett nevezni a felek futballját, hiszen a pálya állapotából adódóan passzolni sem volt egyszerű feladat.

Ennek ellenére egy jól felépített támadás után Vass Szilárd még a szünetet jelző sípszót megelőzően megszerezte a Practical második találatát (43. perc: 2-0).

A fordulás után Markó jóvoltából fürgén szépített a Füred, ám Takács egy perccel később ismét kettőre növelte a különbséget (55. perc: 3-1). A folytatásban már nem változott az eredmény, a veszprémiek megőrizték előnyüket egészen a lefújásig.

Pető Tamás, a VLS vezetőedzője a lefújást követően azt nyilatkozta lapunknak, hogy a három ponton kívül csak annak tud örülni, hogy játékosai a szörnyű körülmények ellenére épségben léptek le a játéktérről. A kilátogató szurkolók irányába sajnálatát fejezte ki. Úgy fogalmazott, a drukkerek joggal várják el a szép focit, de ezúttal a túlélésért kellett küzdeniük.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 13. forduló:
Practical VLS–Balatonfüred FC 3-1 (2-0)
Veszprém, Városi Stadion. Vezette: Kovács (Józsa, Ország)
VLS: Héninger – Dobsa, Gulyás, Takács (Rédling, 88.), Major (Varga, 70.), Gálfi (Keresztes, 56.), Somogyi, Kovács, Vass (Babos, 88.), Krebsz (Nagy, 46.), Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás.
BFC: Erdélyi – Takács, Farkas, Csikós (Bartha, 57.), Szalai, Markó, Borgulya (Imre, 57.), Róth (Leidl, 79.), Pécseli (Tetézi, 5.), Szabó, Bene (Miskei, 79.).
Vezetőedző: Borgulya István.
Gólszerzők: Major (21.), Vass (43.), Takács (55.), ill. Markó (54.)