2023.03.27. Mérkőzés
A Practical VLS 1-1-es döntetlent játszott a házigazda Kelen SC-vel a labdarúgó nemzeti harmadosztály vasárnapi mérkőzésén. Pető Tamás csalódottan értékelte a látottakat.
Értékes pontokat vesztett a VLS

A bajnoki címért küzdő, a húszcsapatos bajnokság második pozícióban helyezkedő Practical VLS a tizenhatodik helyen álló, fővárosi Kelen SC otthonába látogatott vasárnap a labdarúgó NB III nyugati csoportjának huszonhetedik fordulójában. Pető Tamás négy játékosára nem számíthatott: Major Norbert izomsérülés, míg Baldauf Konrád, Tóth László és Balogh Mátyás eltiltás miatt hiányzott.

Remekül kezdtek a vendégek, az első perctől kezdve fölényben futballoztak. A hetedik percben a játékvezetők büntetőt ítéltek a veszprémiek javára, amelyet Balázs könyörtelenül értékesített (0-1). A folytatásban továbbra is a VLS akarata érvényesült, ám a temérdeknyi helyzet ellenére a befejezések rendre pontatlanra sikeredtek. Meg is bosszulta mindezt a Kelen: Vass egyenlített (37. perc: 1-1).

Az első felvonás maradék perceiben nem esett több találat, egállal vonultak pihenőre a felek. A folytatásban csakugyan kirajzolódott a csapatok közötti különbség, de a gólok mindkét oldalon elmaradtak. A lefújás pillanatában is 1-1 állt az eredményjelzőn, a VLS fontos pontokat vesztett.

A bakonyak jövő vasárnap 16.00 órától a Nagykanizsa otthonában javíthatnak.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 27. forduló:
Kelen SC – Practical VLS 1-1 (1-1)
Budapest, Kelen SC Sporttelep. Vezette: Szigetvári (Molnár, Juhász).
Kelen SC: Egyed (Wild, 11) – Kertai, Módly, Vass, Babinszky (Csákány, 46.), Kádár, Rétyi, Tímári (Rónaszéki, 46.), Simon, Szalai, Czerula.
Vezetőedző: Bordán Csaba.
Practical VLS: Héninger – Dobsa, Zachán, Gulyás, Molnár, Balázs (Bakos, 60.), Somogyi (Márcsik, 78.), Bartusz (Gálfi, 46.), Horváth (Dömötör, 73.), Krebsz (Iszlai, 46.), Takács.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Vass (37.), ill. Balázs (7. – büntetőből)

Így értékelte a látottakat

Pető Tamás, a Practical VLS vezetőedzője:

Csalódott vagyok! A helyzeteink alapján már az első tizenöt percben 4-0-ra kellett volna vezetnünk. Ehelyett felelőtlenségből kaptunk egy potyagólt… A fordulás után is felborult a pálya a javunkra, mégsem tudtunk betalálni. Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen buktuk el a bajnoki címet. Akik ma lehetőséget kaptak, nem tettek meg mindent a sikerért… Ide férfiak kellenek, akik tudják, hogyan kell nyerni!