2024.02.28. Mérkőzés
Kimagaslóan futballozott az NB III-as Veszprém, de búcsúzni kényszerült a Magyar Kupától, miután az NB I-es Kecskemét 2-0-ra nyert a felek szerdai mérkőzésén.
Méltó módon búcsúztak a veszprémiek a Magyar Kupától

A labdarúgó NB III címvédője, a Practical VSC több mint három hónap elteltével, szerdán kora este ismét tétmérkőzést játszott, igaz, ezúttal a kupasorozatban. Pető Tamás csapata a I. osztályban jeleskedő Kecskemétet fogadta a legjobb tizenhat között az ajkai Városi Sportcentrumban.

A csapatokat több mint ezer szurkoló (!) buzdította: a veszprémi ultrák szervezetten látogattak ki a mérkőzésre és remek hangulatot varázsoltak.

Kemény kezdést produkáltak a vendégek, ám a házigazda nem ijedt meg: az első nagy lehetőség Molnár nevéhez fűződött, akinek ívelésénél Kersáknak bravúrt kellett bemutatnia. Hiába az osztálykülönbség, a veszprémiek a játékrész további részében is méltó ellenfelei voltak az NB I-es Kecskemétnek.

A harmincadikhoz közeledve többször is veszélyeztettek a vendégek, de Kovács kapuja érintetlen maradt. Nem sokkal később Baldauf távoli bombájánál szintén Kersáknak kellett hárítania. A szünet előtt Tömösvári kisebb sérülést szenvedett, a pozícióját Major vette át, de a hálók továbbra sem rezzentek (félidő: 0-0).

A második felvonás elején két tizenegyesgyanús helyzet született a vendégek tizenhatosán belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Az ötvenkilencedik percben aztán megtört a jég: Zsótér lövése megpattant egy hazai játékoson, majd a Practical kapujában landolt (0-1).

Nem tört meg a vendéglátó, de a felek közti fizikális különbség már-már kirajzolódni látszott. A hajrához közeledve is a Kecskemét irányított, de a Veszprém sem vett visszább, az utolsó percig lelkiismertesen, támadószellemben futballozott. A 90. percben Katona döntötte el a találkozó sorsát egy szögletet követő fejessel (végeredmény: 0-2).

A Veszprémnek egy pillanatig sem kellett szégyenkeznie, hiszen Pető Tamás csapata a mérkőzés nagy részén eltűntette az osztálykülönbséget, méltó riválisa volt az NB I-es Kecskemétnek. Mindezt a szurkolók a lefújást követően a klub nevének skandálásával jutalmazták.

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Practical VSC – Kecskeméti TE 0-2 (0-0)
Ajkai Városi Sportcentrum, 1300 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Bertalan, Ring).
Practical VSC: Kovács Martin – Krebsz, Kószás, Dobsa, Zachán, Tömösvári (Major, 43.), Volter, Kun (Horváth H., 78.), Baldauf, Molnár B. (Kovács Máté, 65.), Bartusz.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Kecskeméti TE: Kersák – Májer, Szabó A. (Iyinbor, 76.), Belényesi, Katona, Leoni, Derekas (Zsótér, 46.), Vágó, Meskhi (Lukács, 55.), Horváth K., Pálinkás.
Vezetőedző: Szabó István László.
Gólszerzők: Zsótér (59.), Katona (90.)

Így értékelte a látottakat:

Pető Tamás, a Veszprém vezetőedzője: – Sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk: egyenrangú ellenfele voltunk egy jóval magasabb osztályban szereplő alakulatnak. A Kecskemét megérdemelten nyert, mert hiába volt kevés lehetősége, könyörtelenül értékesítette azokat. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hiszen az elmúlt két hónapban ez volt a harmadik alkalom, hogy élőfüves pályán tudtunk játszani. A mai pillanatok feledtették a hézköznapjaink nehézségeit! A szurkolóinknak pedig hálával tartozunk a páratlan támogatásért.