2024.04.15. Mérkőzés
A több sebből is vérző Practical VSC az utolsó percben kapott találattal 2-1-re alulmaradt a vendég Bicskei TC ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. A címvédő veszprémiek hátránya immár hat pont a listavezető Tatabányával szemben.
Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC

A labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjának második helyét elfoglaló Practical VSC vérbeli rangadóra készült vasárnap este a vendég, a negyedik pozícióban helyezkedő Bicskei TC ellen. A felek őszi „odavágóján” a bicskeiek örülhettek (1-0), így volt miért törleszteni Pető Tamás együttesének.

Pető Tamás sérülés miatt a nemzeti góllövőlista éllovasa, Bartusz Dániel mellett másik kulcsjátékosára, Horváth Hunorra sem számíthatott.

Jól kezdték a mérkőzést a veszprémiek, akik több ígéretes helyzetet is kialakítottak. Az első gól azonban büntetőből született: Tömösvári révén megszerezte a vezetést a Practical (32. perc: 1-0).

Úgy tűnt, a címvédő a pihenőre is előnnyel vonulhat, ám a vendégeknek Tischler jóvoltából még a szünet előtt sikerült egalizálniuk (45. perc: 1-1).

A második felvonásban csakugyan a bakonyiak futballoztak fölényben: gólszerzési lehetőségek is adódtak, de a kapufa többször is kisegítette a bicskei alakulatot.

Másodpercekkel a lefújás előtt még mindig egálra álltak a felek, de egy súlyos egyéni hibát követően a vendégeknek lehetőségük nyílt kontrázni. A Veszprémmel szemben a Bicske pedig nem hibázott: Gaszner pontosan tüzelt, így a rangadó végül a Fejér vármegyeiek győzelmével zárult (90. perc: 1-2).

Miután az éllovas Tatabánya 1-0-ra felülmúlta a III. Kerületet, Pető Tamás együttese hat fordulóval a bajnokság vége előtt hatpontos hátrányba került a listavezetővel szemben. A bakonyiak április 21-én (17.00) Dorogon javíthatnak majd.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 24. forduló:
Practical VSC – Bicskei TC 1-2 (1-1)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Papp (Kulmann, Dobos)
Practical VSC: Kemenes – Dobsa, Gulyás, Zachán, Molnár B. (Kószás, 46.), Volter, Tömösvári (Kun, 70.), Somogyi, Szűcs, Baldauf, Krebsz (Szabó, 90.).
Vezetőedző: Pető Tamás
Bicskei TC: Illés – Gaszner, Szahl, Király (Lakatos, 70.), Sóron (Varga Sz., 85.), Varga B. (Savanya, 70.), Szalai (Dankó, 77.), Hirman (Fördős, 70.), Tischler, Bozsoki, Dulló.
Vezetőedző: Csordás Csaba
Gólszerzők: Tömösvári (32.), ill. Tischler (45.), Gaszner (90.)

A veszprémiek vezetőedzője, Pető Tamás a lefújást követően csalódottan értékelt portálunk megkeresésére. Úgy fogalmazott, ismét egy egyéni hiba pecsételte meg a sorsukat, amelynek a bajnokság végkimenetelét tekintve is komoly súlya lehet.