2024.04.29. Mérkőzés
A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást.
Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót!

A labdarúgó NB III második pozícióját elfoglaló a Practical VSC vasárnap a listavezető Tatabánya ellen készülhetett a 2023/2024-es idény legnagyobb rangadójára. A presztízs mellett pontok tekintetében is hatalmas volt a tét mindkét alakulat számára, hiszen öt fordulóval a bajnokság vége előtt hat pont választott el egymástól a két csapatot. A riválisok őszi, idegenbeli derbijén 2-2-es döntetlen született.

Elképesztő hangulat uralkodott a pápai Perutz Stadionban: közel ezer szurkoló buzdította a feleket: a vendégszektor is csordultig megtelt tatabányaiakkal.

Már a kezdő sípszót követően komoly tempót diktált mindkét csapat, ugyanakkor megfontoltság jellemezte a játékot. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, de az első találatra majd’ a szünetig várni kellett:

Major révén a házigazda előnnyel várhatta a második játékrészt (félidő: 1-0).

A második felvonásban sem vettek a visszább a felek: Árvai jóvoltából érkezett is az egyenlítés (64. perc: 1-1). A Veszprém viszont nem tört meg, sőt mi több, három perccel később vissza is vette a vezetést Baldauf góljával (67. perc: 2-1).

A hajrában csak tovább fokozódott az izgalom, de javában a Practical irányított, amely remekül őrizte az előnyét. Már a ráadás ötödik percében jártunk, amikor úgy tűnt, a házigazda Szabó bombájával eldönti három pontsorsát (3-1), de a középkezdést követően még sikerült szépíteniük a vendégeknek (96. perc: 3-2).

Egyenlítésről ugyanakkor már szó sem lehetett, mert pár pillanat múlva el is hangzott a hármas sípszó.

Pető Tamás csapata hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve végül 3-2-re nyerte a rangadót.

A bakonyiak három pontot ledolgoztak a hátrányukból, így az idény hátralévő, négy mérkőzésén esélyük nyílhat a bajnoki címük megvédésére is.

A lefújsát követően a Veszprém vezetőedzője, Pető Tamás elégedetten értékelt portálunk megkeresésére. A szakember úgy fogalmazott, csapata bajnokhoz méltó játékot produkált, így rászolgált a sikerre.

A tatabányai szurkolók a mérkőzés után súlyos rendbontásokat követtek el a stadionban: a rendőrségnek is közbe kellett lépnie.

A Practical VSC legközelebb május 5-én (17.00), a Csorna vendégeként lép pályára.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 26. forduló:
Practical VSC – Opus Tigáz Tatabánya 3-2 (1-0)
Pápa, Perutz Stadion, 900 néző. Vezette: Bana (Kulman, Sinkovicz)
Practical VSC: Kovács M. – Dobsa, Zachán, Kószás, Major (Kun, 74.), Volter, Tömösvári (Bartusz, 52.), Somogyi, Baldauf (Szabó K., 86.), Dömötör (Molnár B., 52.), Krebsz
Vezetőedző: Pető Tamás
Opus Tigáz Tatabánya: Lóth – Árvai, Kovács I. (Szegő, 63.), Kupánszki, Molnár T. (Klausz, 63.), Soltész UHadobás, 75.), Szegleti, Katona (Kiprich, 62.), Letenyei, Székely, Szalánszki (Forró, 63.)
Vezetőedző: Gyürki Gergely