2024.05.05. Mérkőzés
A Practical VSC Bartusz Dániel duplájával magabiztos diadalt aratott a Csornai SE vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi összecsapásán. A címvédő veszprémiek továbbra is harcban állnak a bajnoki címért.
Nyert a Veszprém, folytatódik a harc a bajnoki címért

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a sereghajtó Csorna vendégeként lépett pályára a címvédő, a listavezető Tatabányától két pontra álló Pracitcal VSC vasárnap. A felek őszi „odavágóján” könnyed, 3-0-s veszprémi siker született; Pető Tamás csapata ezúttal is győzelem reményében lépett pályára.

A vendég bakonyiak remekül rajtoltak, több ígéretes helyzetet kialakítva már első felvonásban közel álltak a vezetés megszerzéséhez, a szünetig azonban egyik térfélen sem zörrent a háló (félidő: 0-0).

A fordulás után aztán megtört jég: jogos tizenegyeshez jutott a Practical, amelyet Bartusz Dániel értékesített is (65. perc: 0-1). A nemzeti góllövőlistát is vezető játékos nem sokkal később meg is duplázta a Veszprém előnyét (74. perc: 0-2).

 A folytatásban kettőzött erővel támadtak a hazaiak, ám a Veszprém kapusa, Kemenes Botond remek napot fogott ki: büntetőt is hárított, nem feledve több bravúros védését is.

A lefújásig pedig több találat már nem született, Pető Tamás együttese megérdemelt diadalt aratott (végeredmény: 0-2).

A listavezető Tatabánya (59 pont) mellett az üldöző Veszprém (56 pont), a harmadik helyen álló Bicske (56 pont) és a negyedik pozíciót elfoglaló III. Kerület (54 pont) sem hibázott a fordulóban, így továbbra is éles harc folyik a bajnoki címért.

A Practical VSC május 12-én, vasárnap 17.00 órakor a III. Kerületet fogadja majd Pápán. Ízig-vérig rangadó várható, amely során nagy szüksége lesz a bakonyiaknak a szurkolók támogatására.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 27. forduló:
Csornai SE – Practical VSC 0-2 (0-0)
Csorna, Kocsis István Sporttelep. Vezette: Papp (Aczél, Jakab)
Csornai SE: Ásványi – Németh Bence, Bolla, Tóth A., Füzi, Vizler, Szőke, Németh Balázs, Kovács P., Nagy K., Ladjánszki
Vezetőedző: Horváth Rudolf
Practical VSC: Kemenes – Dobsa, Zachán, Molnár B., Major, Volter, Somogyi, Szűcs, Bartusz, Baldauf, Dömötör
Vezetőedző: Pető Tamás
Gólszerző: Bartusz D. (65., 74. - az elsőt büntetőből)

A lefújást követően a veszprémiek trénere, Pető Tamás lapunk megkeresésére azt nyilatkozta, a Csorna tabellán elfoglalt pozíciója egyáltalán nem tükrözi a csapat teljesítményét: a házigazda szervezetten, jól futballozott, nehéz feladat volt felülmúlni. A vezetőedző a kapus Kemenes Botond teljesítményét külön is méltatta.