2024.05.27. Mérkőzés
A Practical VSC 2-1-re nyert az SC Sopron otthonában a labdarúgó NB III 2023/2024-es kiírásának vasárnapi záró fordulójában. A vezetőedzői pozícióból búcsúzó Pető Tamás vezetésével úgy szerzett idén bronzérmet a Veszprém, hogy a tavalyi, bajnokcsapatból tizenkét játékos távozott.
Bronzérmes a Practical VSC, Pető Tamás győzelemmel búcsúzott

A veszprémi labdarúgócsapat annak a reményében látogatott vasárnap Sopronba, hogy győzelmével bebiztosítja bronzérmét a labdarúgó NB III 2023/2024-es idényében.

A hazaiak részéről Bokor Bencét súlyos szabálytalanság miatt már a tizenkettedik percben kiállította a játékvezető, a soproniaknak viszont Szabó Tamás értékesített büntetőjével sikerült vezetést szerezniük (16. perc: 1-0). A szünetig kiegyenlített játék folyt a pályán, ugyanakkor több találat nem esett.

A fordulás után látványosan feljavult a bakonyiak játéka, igaz, Bartusz Dániel is piros lapot kapott. Az egyenlítés azonban nem maradt el: Baldauf révén az ötvennyolcadikban már 1-1-re álltak a felek. Sőt mi több, a Practical nem sokkal később fordított is Molnár gyönyörű góljával (69. perc: 1-2).

A lefújásig nem zörrentek már a hálók, a vezetőedzői pozícióból távozó Pető Tamás együttese győzelemmel, bronzérmes pozícióban zárta az évadot.

  • A bajnoki címet idén a Tatabánya szerezte meg, míg a második helyen a Bicske végzett.
  • A bajnokság gólkirálya a veszprémi Bartusz Dániel lett 21 találattal.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 30. forduló:
SC Sopron – Practical VSC 1-2 (1-0)
Sopron, Városi Stadion. Vezette: Horváth P. (Nagy M., Burján)
SC Sopron: Ferenczi – Bokor, Szabados, Sipőcz (Ignácz, 70.), Maka (Borsetzki, 85.), Balogh F., Fendrik, Kocsis, Auer (Schmaler, 85.), Reseterits (Baumgartner, 70.), Szabó T.
Vezetőedző: Bücs Zsolt.
Practical VSC: Kemenes – Dobsa, Kószás, Volter, Somogyi, Szűcs, Bartusz, Szabó K. (Baldauf, 52.), Dömötör (Horváth H., 83.), Krebsz (Tömösvári, 83.), Schőnig (Molnár B., 22.).
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Szabó T. (16.), ill. Baldauf (58.), Molnár B. (69.).
Kiállítva: Bokor (12.), ill. Bartusz (59.).

Pető Tamás:"Nagyszerű utazásban volt részem, köszönöm!"

 Az elmúlt hat évben a vármegyei I. osztályból indulva NB II-es osztályozót is játszhatott a csapatunk. Őszinte leszek: rengeteg öröm és boldogság ért a csapat élén, amelyekért hálás vagyok. Ez az utazás a mai nappal viszont lezárult. Egyelőre még nem tudom, hogy jövőre a klub kötelékében maradok-e, de abban biztos vagyok, hogy a veszprémi focicsapatnak mindig is különleges helye lesz a szívemben!

Pető Tamás a 2018/19-es idényben vette át a veszprémi labdarúgócsapat irányítását, amely akkor még a Veszprém vármegyei I. osztályban szerepelt. A bajnoki cím megszerzését követően az együttes osztályozó nélkül, erőnyerőként rögvest a nemzeti harmadosztályban találta magát. A következő évadot a koronavírus-járvány félbeszakította, a 2020/21-es kiírásban viszont már bronzérmet szerzett az alakulat, mely eredményt a következő évben is elérte. A tavalyi idényben a bajnoki cím megszerzése is sikerült, az NB II-es osztályozót végül azonban a Nyíregyháza nyerte (amely idén bajnok lett a másodosztályban).