2018.10.21. Mérkőzés
A VLS Veszprém 7-0-s sikert aratott a vendég Herend ellen a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizenegyedik fordulójában szombaton.
Kiütéssel hangolt a rangadóra a VLS Veszprém

A Tapolca elleni múlt hétvégi idegenbeli győzelme (0-8) után ezúttal a Városi Stadionban, a Herend vendéglátójaként bizonyíthatott Pető Tamás legénysége. Az előző forduló vasárnapi játéknapja örömhírrel is szolgált a veszprémieknek, a Balatonfüred ugyanis botlott a Balatonalmádi ellen, így a bakonyi gárda kettőre csökkentette korábbi ötpontos hátrányát az éllovas fürediekkel szemben.

Esélyeshez méltó játékkal kezdte a bajnokit a VLS Veszprém, amely Gálfi duplájával a 25. percben már kettővel vezetett. A 37. minutumban Bencze volt eredményes, majd kisvártatva Szabó remek lövését követően alakult ki a félidei állás (39. perc: 4-0).

A második felvonásban is a Veszprém irányította a játékot. Hiába védett szenzációsan Kurek, Szabó a 66. perchez érve ismét gólt tudott szerezni. Aztán egy percre rá, Csordás jóvoltából növelte előnyét a királynék városának csapata (67. perc: 6-0). A pálya minősége olykor megviccelte a feleket, de a rutinos csapatkapitányt, Gunthert ez nem zavarta, aki pazar találatával a 7-0-s végeredményt is beállította.

Jövő héten a megye I. rangadója következik: a VLS október 27-én (14.30) a szintén feljutásért küzdő nagy rivális Balatonfüredet fogadja.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 11. forduló:
VLS Veszprém–Herend 7-0 (4-0)
Veszprém, Városi Stadion. Vezette: Ákos (Nedvesi, Baráth).
Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Bencze (Király, 67.), Szabó, Molnár (Csordás, 46.), Gunther, Gálfi (Kelemen, 46.), Rédling, Vass (Vajda, 58.), Domján (Dobsa, 69.). Edző: Pető Tamás.
Herend: Kurek – Marosi, Albrecht (Csizmadia, 58.), Major (Takács, 58.), Sóskuthy Z., Csapai (Simányi, 58.), Meleg, Sóskuthy B., Teimayer, Králl.
Gólszerzők: Gálfi (10., 25.), Bencze (37.), Szabó (39., 66.), Csordás (67.), Gunther (77.)

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – A herendi kapus kimagasló teljesítménye, illetve a pályánk állapota is megnehezítette a dolgunkat, de magabiztosan nyertünk.