2020.10.14. Mérkőzés
Két góllal is vezetett, mégis be kellett érnie döntetlennel a házigazda Practical VLS-nek, amely szerdán délután pótolta a labdarúgó NB III kilencedik fordulójából elhalasztott mérkőzést a listavezető III. Kerület ellen.
Két góllal vezettek a listavezető ellen, döntetlen lett a vége

Miután Pető Tamás tanítványai 0-0-s döntetlent játszottak szombaton a Puskás Akadémia II. csapatának otthonában, szerdán délután a kilencedik fordulóból elhalasztott, hazai mérkőzés várt a veszprémi labdarúgókra az NB III nyugati csoportjában listavezető III. Kerület ellen.

Az időjárásra ezúttal nem lehetett panasz, kellemes, őszies volt az idő a veszprémi Városi Stadionban, ahová a kissé hálátlan időpont dacára is közel háromszáz bakonyi szimpatizáns látogatott ki. Győzelemre éhesen, pazarul kezdett a házigazda Practical, amely már az ötödik percben büntetőhöz jutott: Major bal sarokba tartó labdáját azonban kiütötte a vendég kapus.

Nem sokkal később, egy bal oldali szöglet után azonban már nem hibázott előbbi az előbbi támadó: megszerezte a vezetést a hazaiaknak (12. perc: 1-0). Tíz perccel később pedig meg is duplázta előnyét a VLS, Róth remekül beívelt labdáját ugyanis Dobsának védhetetlenül sikerült befejelnie. 

A tízszeres válogatott Czvitkovics Péter révén a 32. percben egy szöglet utáni szerencsés góllal szépítettek a vendégek, ugyanakkor az első játékrészben több találat nem már esett, egygólos előnyét megőrizte a szünetre a Practical VLS (félidő: 2-1)

A második felvonást is komoly elánnal kezdték a veszprémiek: egy jobb oldali szabadrúgás után ismét Dobsa fejelt, a labda azonban ha csak centiméterekkel is, de elkerülte a kaput. Két percre rá távoli lövésre szánták el magát a Kemenes-csapat: Deczki hárított, viszont a kipattanót Borvető értékesítette (55. perc: 2-2).

A folytatásban ugyanolyan lelkesedéssel küzdöttek a veszprémiek, ahogy a mérkőzés első harmadában, újabb előnyt kialakítaniuk azonban nem sikerült. Viszont a rivális sem tudta feltörni a Practical védekezését, így nyugodtan mondhatjuk, hogy igazságos döntetlen született (végeredmény: 2-2).

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 9. forduló:
Practical VLS–III. Kerület 2-2 (2-1)
Veszprém, Városi Stadion, 250 néző. Vezette: Barna (Kiss B., Perák)
VLS Veszprém: Deczki – Krebsz, Gulyás, Dobsa, Somogyi, Kovács D., Rédling (Gálfi, 61.), Schőnig, Róth (Molnár B., 61.), Vass (Rápó, 74.), Major. Vezetőedző: Pető Tamás
III. kerület: Jeszenszky – Nagy T., Erdei, Bori, Opavszky, Fazakas, Czvitkovics (Kokenszky, 85.), Tamási, Borvető, Daróczi (Remili, 73.), Rabatin. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
Gólszerzők: Major (12.), Dobsa (23.), ill. Czvitkovics (32.) Borvető (55.)

Városunk labdarúgócsapatára vasárnap 14.30-kor presztízscsata vár, hiszen a Pető Tamás együttese a megyei nagy rivális Balatonfüred gárdáját látja vendégül a veszprémi Városi Stadionban, ahová a belépés továbbra is ingyenes.