2023.03.19. Mérkőzés
A házigazda Practical VLS 2-0-ra nyert a remek formában lévő Puskás Akadémia II. ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján.
Emberhátrányban nyert rangadót a VLS

Vérbeli rangadóra volt kilátás a labdarúgó NB III huszonhatodik fordulójában: a bajnoki címért küzdő, a második helyet elfoglaló Practical VLS a sorozatban hat mérkőzésen diadalt arató, negyedik pozícióban helyezkedő Puskás Akadémia II. csapatát fogadta vasárnap.

A veszprémiek az első pillanattól kezdve támadószellemben futballoztak, több helyzetet is kialakítottak, Major Norbertet viszont egy izomsérülés miatt le kellett cserélni. A gólra így sem kellett sokat várni: Molnár Balázs már a tizenhetedikben eredményesen tüzelt (1-0).

Néhány perccel később büntetőt ítéltek a házigazda számára, amelyet Balázs Zsolt könyörtelenül értékesített, így 2-0-s részeredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás kezdetén emberhátrányba került a VLS: Balogh Mátyást a második sárga lapja után kiállították a játékvezetők. Pető Tamás csapata azonban nem tört meg, sőt mi több, remek védekezést produkálva megőrizte kapuját a góloktól egészen a lefújásig (végeredmény: 2-0).

A Practical VLS véget vetett a Puskás II. hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatának. A veszprémiek (62 pont) továbbra is tapadnak a listavezető Tatabányára (64 pont).

A bakonyi együttes március 26-án (16.00) a Kelen SC otthonába látogat.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 26. forduló:
Practical VLS – Puskás Akadémia II. 2-0 (2-0)
Ajka, Városi Stadion. Vezette: Szommer (Halmai, Vad)
Practical VLS: Héninger – Balogh M., Dobsa, Zachán, Molnár B. (Gálfi, 72.), Major (Bartusz, 14.), Balázs (Iszlai, 49.), Somogyi R., Baldauf (Takács, 72.), Tóth L., Dömötör (Horváth H., 46.)
Vezetőedző: Pető Tamás
Puskás II.: Gazdag – Umathum, Magasföldi (Szabari, 72.), Vizler, Vékony, Bányai (Markgráf, 72.), Czár (70.), Makara (Koch, 46.), Juricic (Pyshchur, 46.), Vajda, Noel (Yablonskyi, 46.)
Vezetőedző: Nagy Ádám
Gólszerzők: Molnár B. (17.), Balázs (25. – büntetőből)

Pető Tamás a lefújást követően elismeréssel szólt játékosai teljesítményéről. Reményét fejezte ki, hogy kulcsembere, Major Norbert sérülése nem komoly, s hamarosan ismét a pályán segítheti társait.