2023.08.26. Mérkőzés
A Practical VSC 6-1-re nyert a Fűzfői AK otthonában a labdarúgó Magyar Kupa szombati mérkőzésén. Pető Tamás együttese továbbjutott a harmadik fordulóba.
A Practical VSC nyerte a vármegyei kuparangadót

A labdarúgó MOL Magyar Kupa második fordulójában vármegyei derbit rendeztek szombaton délután: a vármegyei élvonalban szereplő Fűzfői AK az NB III címvédőjét, a Practical VSC-t fogadta.

A kezdő sípszót megelőzően a publikum boldog pillanatnak örvendhetett: a házigazda kapusa, Király Péter megkérte kedvese kezét, aki örömkönnyek között mondott igent vőlegényének.

Motiváltan kezdett mindkét csapat: a tizenötödikben jártunk, amikor jogos tizenegyeshez jutott a Veszprém. Dobsa állt oda, aki nem hibázott (0-1). Őt követte a sorban Bach egy akciógóllal, megduplázva a vendégek előnyét (31. perc: 0-2).

A negyvenkettedikben a fűzfőiek is büntetőt rúghattak: Kuti értékesítette is a lehetőséget (1-2). A szünet előtt a veszprémiek magasabb fokozatra kapcsoltak. Baldauf és Szabó révén háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a VSC (félidei részeredmény: 1-4).

A fordulás után a hatvanhetedik percig kellett várni az újabb találatra: Schőnig volt eredményes (1-5). Nem sokkal később újabb tizenegyest rúghattak a vendégek. Major végezte el a lehetőséget, aki egyúttal beállította a végeredményt is (1-6).

Győzelmével a Practical továbbjutott a kupasorozat harmadik fordulójába.

A veszprémiek augusztus 30-án, szerdán 17.30-kor a Budaörs otthonában lépnek pályára immár az NB III-as bajnokságban.

Férfi labdarúgó MOL Magyar Kupa, 2. forduló:
Fűzfői AK – Practical VSC 1-6 (1-4)
Balatonfűzfő, Városi Stadion. Vezette: Jakab (Turi, Urbán)
Fűzfői AK: Király – Kiss Á, László (Parrag, 60.), Szalai, Nyári (Katus, 70.), Babai, Kuti, Auerbach, Bíró (Füle, 60.), Molnár G. (Bolla, 70.), Kovács L. (Méhes, 55.)
Practical VSC: Kemenes – Dobsa (Schőnig, 46.), Molnár B., Bach (Major, 60.), Somogyi (Volter, 46.), Szűcs, Urbán, Baldauf (Kószás, 46.), Szabó K. (Petres, 70.), Dömötör, Udvardi.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Kuti (42. – büntetőből), ill. Dobsa (15. – büntetőből), Bach (31.), Baldauf (45.), Szabó K. (45.), Schőnig (67.), Major (71. – büntetőből)